Lisätty todellisuus urheilumarkkinoinnissa: tutustu salaisuuksiin

Lisätty todellisuus (AR) mullistaa urheilumarkkinoinnin, tuoden fanit lähemmäksi suosikkijoukkueitaan kuin koskaan ennen. Opi, miten lisätty todellisuus voi nostaa markkinointistrategiasi uudelle tasolle ja parantaa fanien osallistumista

Vie Markkinointisi Uudelle Tasolle Lisätyn Todellisuuden Avulla


Viime vuosina lisätyn todellisuuden (AR) teknologioiden käyttö sosiaalisessa mediassa on noussut merkittäväksi työkaluksi fanien sitouttamiseen ja syvemmän vuorovaikutuksen luomiseen heidän kanssaan. Tämä trendi heijastuu myös urheilumarkkinointiin, jossa AR:ää otetaan aktiivisesti käyttöön joukkueiden ja tapahtumien markkinointistrategioissa.

Lisätyn todellisuuden käyttöönotto markkinointistrategiassa on urheilumarkkinoinnin tärkein trendi vuonna 2024.

Ajatelkaa vaikka, Red Bullin Formula 1, NFL, NHL, NBA, ja olympialaiset käyttävät aktiivisesti AR-suodattimia ja -pelejä joukkueiden ja tapahtumien edistämiseksi.

 Esimerkiksi Pepsi yhdessä UEFA Champions Leaguen kanssa saavutti 230 miljoonaa katselukertaa luomalla AR-suodatinpelin. Tämä AR-peli toi fanit lähemmäksi heidän suosikkitähtiään kuin koskaan ennen.

AR-teknologia urheilumarkkinoinnissa - Kuvassa urheilutapahtuma, jossa käytetään lisätyn todellisuuden suodattimia.

Olemme keränneet vielä muutamia inspiroivia esimerkkejä AR-suodattimien käytöstä urheilumarkkinoinnissa: 

NFL lisäsi sovellukseensa Snapchat-pohjaisen lisätyn todellisuuden kameran, sillä AR-teknologiat ovat yhä suurempi osa urheilufanien viihdettä. Yhteistyö NFL kanssa sisälsi myös AR-pelin lisäämisen Snapchat-sovellukseen.

NHL: New Jersey Devils -joukkue loi AR-suodattimen, joka antaa faneille mahdollisuuden virtuaalisesti sovittaa joukkueen varusteita.

Snapchat AR-suodattimet urheilussa - Kuvassa fanit käyttämässä Snapchatin AR-suodattimia urheilutapahtumassa.

Olympialaiset Pariisi 2024

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ja yhteistyökumppanit hyödyntävät myös aktiivisesti AR:ää olympialaisten mainostamiseen. Vuoden 2024 olympialaisia ennakoidessaan urheilun ystävät voivat nyt aloittaa juhlat Snapchatissa etukäteen. Atomic Digital Designin luoma sarja interaktiivisia AR-linssejä on saatavilla alustalla valmiina nostamaan olympiahengen. Olipa kyse sitten kävelystä digitaaliselle stadionille tai pelien seuraamisesta älypuhelimen näytöllä olevien harjoitusten avulla, urheilutunnelmaa voi jo aistia kotoa käsin.

Olympialaisten AR-tehosteet

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä AR:n onnistuneesta integroinnista urheilumarkkinointiin.

Miten AR-suodattimet auttavat urheilumarkkinointia:

Sitoutumisen lisääminen: AR-suodattimet sosiaalisessa mediassa antavat faneille mahdollisuuden virtuaalisesti olla vuorovaikutuksessa suosikkijoukkueidensa ja -pelaajiensa kanssa. Tämä voi olla mitä tahansa, virtuaalivarusteiden sovituksesta osallistumiseen virtuaalisiin harjoituksiin tai peleihin.

Yleisön laajentaminen: AR-suodattimia on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa, mikä voi auttaa joukkueita saavuttamaan uuden yleisön ja houkuttelemaan uusia faneja.

Yhteisöllisyyden luominen: AR-suodattimet voivat auttaa luomaan yhteisöllisyyden tunnetta fanien keskuudessa, antaen heille mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Snapchat AR-suodattimet urheilussa - Kuvassa fanit käyttämässä Snapchatin AR-suodattimia urheilutapahtumassa

Kaiken kaikkiaan AR-suodattimet ovat voimakas työkalu, joka voi auttaa urheilujoukkueita parantamaan markkinointiaan sosiaalisessa mediassa. Luovalla lähestymistavalla AR-suodattimet voivat auttaa joukkueita herättämään fanien huomion, lisäämään sitoutumista ja luomaan yhteisöllisyyden tunnetta.

Käyttämällä AR:ää markkinointistrategioissaan urheilujoukkueet voivat saavuttaa uuden tason vuorovaikutuksessa fanien kanssa ja saavuttaa merkittäviä onnistumisia. 

Haluatko tietää lisää siitä, miten AR voi auttaa joukkuettasi? Ota yhteyttä ja autamme sinua kehittämään tehokkaan AR-markkinointistrategian.


Lue lisää

Astu markkinoinnin, muotoilun ja AR-teknologian tulevaisuuteen

Lisätty Todellisuus: Uusi Aikakausi Urheilufanien Sitouttamisessa

Lisätty todellisuus urheilumarkkinoinnissa: tutustu salaisuuksiin

AR-suodatin rakennusalan markkinoinnissa

AR-suodattimet somessa: 2024 Must-have rakennusalan yrityksille

SEO vs. SEM: Oikean tasapainon löytäminen yrityksellesi

SEO vs. SEM: Oikean tasapainon löytäminen yrityksellesi

Kuva tyytyväisestä asiakkaasta, joka käyttää brändin AR-tehostetta: Asiakas tutustuu brändin tiloihin virtuaalisesti AR-kokemuksen avulla

TikTok-tehosteet: Brändien markkinoinnin uusi työkalu

Sosiaalinen AR-markkinointi avaa uusia mahdollisuuksia markkinoijille. Ota yhteyttä Digituneen ja hyödynnä AR-ominaisuudet tehokkaasti!

3 virhettä, joita välttää lisätyn todellisuuden (AR) markkinoinnissa

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi ja resurssejasi

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi

Snapchat-mainonta 2024: Trendit, vinkit ja parhaat käytännöt menestykseen

Snapchat-markkinointi 2024: Trendit ja vinkit

Digitaalisen markkinoinnin perusteet

Usein kysytyt kysymykset (FAQs) digitaalisesta markkinoinnista

Mitä ovat sisältömarkkinoinnin parhaat käytännöt?

Sisältömarkkinointi, miksi sitä tarvitaan ja mitä tuloksia se tuo?

Aloitetaan keskustelu yrityksesi tavoitteista

“To navigate the digital landscape successfully, you need a compass, and we are the guiding North Star”

Artem Verlin

CEO Digitune