2023-12-12

Sisältömarkkinointi, miksi sitä tarvitaan ja mitä tuloksia se tuo?

Brändin markkinointistrategiat sisältävät erilaisia ​​työkaluja. Yksi näistä tavoista on kyky herättää luottamus käyttäjissä tarjoamalla heille hyödyllistä ja ymmärrettävää tietoa tekstin, videoiden, infografiikoiden ja muiden sisältömuotojen avulla, joita voidaan jakaa verkkosivustoilla ja sosiaalisissa medioissa.

Miksi sisältömarkkinointi on tärkeää?


Aluksi käsitellään sisältöimarkkinoinnin käsitettä.

Sisältömarkkinointi eli content marketing on markkinointistrategia, joka perustuu arvokkaan, relevantin ja houkuttelevan sisällön luomiseen ja jakamiseen tavoitellun yleisön houkuttelemiseksi ja pitämiseksi. Tehokas sisältömarkkinointi voi vaikuttaa merkittävästi liiketoimintaanne.

Toisin sanoen se on markkinointistrategia, joka auttaa brändiänne muuttamaan tavalliset käyttäjät kiinnostuneeksi yleisöksi, yleisön ostajiksi ja ostajat pysyviksi asiakkaiksi.

Sisältömarkkinointi auttaa muodostamaan brändinne tunnettuutta ja mainetta antamalla tietoa yleisölle oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja heille merkityksellisillä perusteilla.

Miksi tarvitaan sisältömarkkinointia?

Huomion kiinnittäminen: Sisältömarkkinointi mahdollistaa potentiaalisten asiakkaiden huomion kiinnittämisen tarjoamalla heille tietoa, joka ratkaisee heidän ongelmansa tai vastaa heidän kysymyksiinsä.

Asiantuntijamaineen vakiinnuttaminen: Laadukkaan sisällön säännöllinen luominen asettaa teidät asiantuntijaksi alallanne, mikä lisää luottamusta asiakkaiden keskuudessa.

Brändin tunnettuuden kasvattaminen: Tasainen virta arvokasta sisältöä edistää brändinne tunnettuuden kasvua, tehdessään siitä mieleenpainuvamman yleisölle.

Vuorovaikutuksen ylläpitäminen yleisön kanssa: Sisältömarkkinointi mahdollistaa jatkuvan vuorovaikutuksen yleisönne kanssa eri kanavien, kuten blogien, sosiaalisen median ja sähköpostin, kautta.

Mitä sisältyy sisältömarkkinointiin?

Sisältömarkkinointi edellyttää vuorovaikutusta yleisön kanssa eri foorumeilla ja eri tavoin. Tässä muutamia keskeisiä sisällön jakelukanavia: 

  • Yrityksen blogi, jossa kerrotaan brändistäsi, tuotteistasi, palveluistasi, yrityksesi elämästä ja uutisista.

  • Sähköpostikampanjat yhteydenpidon ylläpitämiseksi säännöllisesti yleisön kanssa. 

  • Sosiaalinen media yhteisön luomiseksi ja yhteyden säilyttämiseksi vakioasiakkaiden kanssa, jotka tukevat aktiivisesti brändiäsi sosiaalisessa mediassa ja suosittelevat sitä ystävilleen.

  • Tapaukset ja asiantuntija-artikkelit alan erikoislehdissä brändin tunnettuuden lisäämiseksi ja palveluidesi esittämiseksi potentiaalisille asiakkaille ja kumppaneille.

Mitä tuloksia sisältömarkkinointi tuo?

  • Liidien generointi: Laadukas sisältö houkuttelee kohdeyleisön ja kannustaa heitä toimintaan, mikä johtaa liidien generointiin.

  • Konversion lisääntyminen: Asiakastarpeisiin perustuva sisältö lisää konversion todennäköisyyttä, koska se tukee käyttäjiä kaikissa vaiheissa heidän matkallaan tuotteen tuntemisesta ostoon.

  • Maineen parantuminen: Tietoon ja arvoon perustuva sisältö auttaa luomaan positiivisen kuvan yrityksestänne parantaen sen mainetta.

  • Hakukonenäkyvyyden parantuminen: Optimoidut sisällöt edistävät sivustonne asemaa hakutuloksissa, mikä lisää sen näkyvyyttä kohdeyleisölle.

Miksi sijoittaa sisältömarkkinointiin?

Sisältömarkkinointi on tehokas strategia, joka tuottaa tuloksia sitoutuneen yleisön, lisääntyneen tunnettuuden ja kasvaneiden myyntien muodossa. Sisältömarkkinointi auttaa rakentamaan pitkäaikaisia luottamussuhteita yleisön kanssa ja muodostamaan yhteisöjä. Investoinnit arvokkaan sisällön luomiseen voivat olla avain menestykseesi verkossa. On kuitenkin erittäin tärkeää, että sisältömarkkinointi otetaan käyttöön harkittuna ja yksityiskohtaisena strategiana, jonka toteuttamisessa Digitune voi olla apunasi - kumppanisi sitoutuneiden asiakkaiden hankinnassa.


Lue lisää

Astu markkinoinnin, muotoilun ja AR-teknologian tulevaisuuteen

Lisätty Todellisuus: Uusi Aikakausi Urheilufanien Sitouttamisessa

Lisätty todellisuus urheilumarkkinoinnissa: tutustu salaisuuksiin

AR-suodatin rakennusalan markkinoinnissa

AR-suodattimet somessa: 2024 Must-have rakennusalan yrityksille

SEO vs. SEM: Oikean tasapainon löytäminen yrityksellesi

SEO vs. SEM: Oikean tasapainon löytäminen yrityksellesi

Kuva tyytyväisestä asiakkaasta, joka käyttää brändin AR-tehostetta: Asiakas tutustuu brändin tiloihin virtuaalisesti AR-kokemuksen avulla

TikTok-tehosteet: Brändien markkinoinnin uusi työkalu

Sosiaalinen AR-markkinointi avaa uusia mahdollisuuksia markkinoijille. Ota yhteyttä Digituneen ja hyödynnä AR-ominaisuudet tehokkaasti!

3 virhettä, joita välttää lisätyn todellisuuden (AR) markkinoinnissa

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi ja resurssejasi

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi

Snapchat-mainonta 2024: Trendit, vinkit ja parhaat käytännöt menestykseen

Snapchat-markkinointi 2024: Trendit ja vinkit

Digitaalisen markkinoinnin perusteet

Usein kysytyt kysymykset (FAQs) digitaalisesta markkinoinnista

Mitä ovat sisältömarkkinoinnin parhaat käytännöt?

Sisältömarkkinointi, miksi sitä tarvitaan ja mitä tuloksia se tuo?

Aloitetaan keskustelu yrityksesi tavoitteista

“To navigate the digital landscape successfully, you need a compass, and we are the guiding North Star”

Artem Verlin

CEO Digitune