2023-12-11

 • 

Artem Verlin

Mikä on lisätty todellisuus (AR) ja miten se parantaa markkinointiasi?

Sosiaalisen median nopeatempoisessa maailmassa jatkuvasti kehittyvä maisema vaatii jatkuvaa innovointia käyttäjien huomion vangitsemiseksi ja säilyttämiseksi.

AR:lla rikastettu näkymä yhdistää virtuaalisen ja todellisen maailman.

Määritellään lisätty todellisuus sosiaalisessa mediassa.

Lisätty todellisuus on teknologia, joka lisää virtuaalisia elementtejä todelliseen maailmaan. Sosiaalisessa mediassa AR tarjoaa käyttäjille ainutlaatuisia tapoja vuorovaikuttaa sisällön kanssa, tehdäkseen käyttäjäkokemuksesta rikkaamman ja osallistavamman. 

Miksi lisätty todellisuus on tarpeellinen sosiaalisessa mediassa?

1. Tehostettu osallistuminen

Lisätty todellisuus tarjoaa mukaansatempaavan ja uppouttavan tavan vuorovaikuttaa sisällön kanssa. Käyttäjät eivät ole enää passiivisia tarkkailijoita vaan aktiivisia osallistujia brändin tarinassa. Tämä lisääntynyt osallistuminen johtaa pidempiin viipymäaikoihin, kasvaneisiin napsautusprosentteihin ja muistettavampaan brändiin vuorovaikutukseen.

2. Erottelu

Sosiaalisen median vilkkaassa maisemassa on olennaista, että brändit erottuvat joukosta. Lisätty todellisuus mahdollistaa brändien erottumisen ja jättää pysyvän vaikutuksen käyttäjiin. Innovatiiviset AR-kampanjat voivat erottaa brändin kilpailijoistaan ja luoda kohua heidän tuotteidensa tai palveluidensa ympärille.

3. Personalisointi

Lisätty todellisuus mahdollistaa brändeille erittäin personoidut kokemukset. Käyttäjät voivat vuorovaikuttaa tuotteiden kanssa virtuaalisesti, kokeilla niitä ja nähdä, miten ne soveltuvat heidän omaan elämäänsä. Tämä henkilökohtainen lähestymistapa luo syvemmän yhteyden käyttäjän ja brändin välille, mikä tekee heidän muuttumisestaan asiakkaiksi todennäköisempää.

4. Tiedot ja analytiikka

Sosiaalisessa mediassa lisätty todellisuus tarjoaa myös yksityiskohtaista tietoa ja analytiikkaa. Brändit voivat seurata käyttäjien vuorovaikutusta AR-sisällön kanssa, tarjoten arvokkaita näkemyksiä asiakkaiden mieltymyksistä ja käyttäytymisestä. Tätä tietoa voidaan käyttää markkinointistrategioiden hienosäätöön ja tulevien AR-kampanjoiden parantamiseen.

Tulokset, jotka lisätty todellisuus tuo brändeille

1. Kasvanut brändiuskollisuus

Tarjoamalla osallistavia ja muistettavia kokemuksia AR vahvistaa vahvempia yhteyksiä brändien ja heidän yleisönsä välillä. Käyttäjät, joilla on myönteisiä vuorovaikutuksia AR-sisällön kanssa, ovat todennäköisempiä muuttumaan uskollisiksi asiakkaiksi ja brändin puolestapuhujiksi.

2. Korkeammat muuntokurssit

Lisätty todellisuus mahdollistaa käyttäjille "kokeilun ennen ostoa". Esimerkiksi kosmetiikkabrändit voivat tarjota virtuaalisia meikkikokeiluja, ja huonekaluyritykset voivat tarjota lisätyn todellisuuden huonekalujen sijoittelua. Nämä kokemukset antavat käyttäjille enemmän luottamusta ostopäätöksiinsä, mikä johtaa korkeampiin muuntokursseihin.

3. Sosiaalinen jakaminen ja näkyvyys

Vakuuttavat AR-kokemukset ovat luonnostaan jaettavissa. Kun käyttäjät kohtaavat jotain ainutlaatuista ja jännittävää, he jakavat sen usein seuraajiensa kanssa. Tämä luonnollinen jakaminen voi johtaa viruksiin leviäviin kampanjoihin, jotka merkittävästi laajentavat brändin näkyvyyttä ilman suurta mainoskustannusta.

4. Parantuneet asiakasymmärrykset

AR-vuorovaikutuksista kerätty data voi olla korvaamatonta tulevien markkinointistrategioiden muotoilussa. Brändit voivat saada syvemmän käsityksen yleisönsä mieltymyksistä ja tavoista, mahdollistaen tehokkaamman kohdentamisen ja sisällöntuotannon.

Onnistuneiden AR-kampanjoiden esimerkit

1. Snapchat ja Gatorade:

Vuonna 2016 Gatorade ja Snapchat käynnistivät kampanjan, jonka avulla Snapchatterit voivat olla osa Team Gatoraden legendaarisia voittoja. Käyttäjät voivat käyttää AR-suodatinta näyttääkseen siltä, että he ovat mukana urheilujuoman sateessa voiton jälkeen. Kampanja levisi viruksen lailla, antaen faneille mahdollisuuden nauttia voitosta suosikkijoukkueensa kanssa.

2. Starbucks ja Facebook:

Vuonna 2019 Starbucks käynnisti Facebook-kampanjan, jossa kutsuttiin käyttäjiä käyttämään AR-suodatinta uuden juoman kanssa vuorovaikutuksessa. Suodatin mahdollisti käyttäjille "kokeilla" uutta juomaa, antaen valokuville ja videoille ainutlaatuisen visuaalisen elementin. Kampanja auttoi lisäämään kiinnostusta uutta tuotetta kohtaan.

Resource: Meta , Nexusstudios, Snapchat

3. Adidas Originals ja Instagram:

Vuonna 2018 Adidas Originals teki yhteistyötä Instagramin kanssa käynnistääkseen mainoskampanjan, jossa hyödynnettiin lisättyä todellisuutta. Käyttäjät voivat käyttää suodatinta nähdäkseen uuden lenkkariparin lisätyn todellisuuden kautta. Tämä mahdollisti potentiaalisten ostajien "sovittaa" kenkiä suoraan sovelluksessa, tehostaen näin ostokokemusta ja tehdessä siitä vuorovaikutteisemman ja osallistavamman.

4. Coca-Cola ja Snapchat:

Vuonna 2018 Coca-Cola käynnisti kampanjan Snapchatissa, antaen käyttäjille mahdollisuuden vuorovaikutukseen ainutlaatuisen sisällön kanssa. Käyttäjät pystyivät skannaamaan Coca-Colan logon sovelluksessa ja näkemään kampanjan erityisesti luodut hauskat ja luovat AR-suotimet.

Nämä onnistuneet esimerkit osoittavat, kuinka AR voi olla voimakas työkalu mainoskampanjoissa, kiinnittäen huomion ja osallistaen yleisön ainutlaatuisissa vuorovaikutteisissa tilanteissa.

Lisäämällä AR-markkinointistrategiaasi houkuttelet entistä enemmän käyttäjiä kokemaan tuotteesi. Se vie sosiaalisen median strategian seuraavalle tasolle, tehdessä sisällöstä entistä jännittävämpää ja innostavampaa käyttäjille.

Digitune:ssa olemme kokeneita asiantuntijoita, jotka ovat valmiita muuttamaan ideasi virtuaalitodellisuudeksi. Piristetään markkinointistrategiaasi virallisina Snapchat-kumppaneina.

Lue lisää

Astu markkinoinnin, muotoilun ja AR-teknologian tulevaisuuteen

Kuva tyytyväisestä asiakkaasta, joka käyttää brändin AR-tehostetta: Asiakas tutustuu brändin tiloihin virtuaalisesti AR-kokemuksen avulla

TikTok-tehosteet: Brändien markkinoinnin uusi työkalu

Sosiaalinen AR-markkinointi avaa uusia mahdollisuuksia markkinoijille. Ota yhteyttä Digituneen ja hyödynnä AR-ominaisuudet tehokkaasti!

3 virhettä, joita välttää lisätyn todellisuuden (AR) markkinoinnissa

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi ja resurssejasi

Kuinka ulkoistettu markkinointipäällikkö voi vapauttaa aikaasi

Snapchat-mainonta 2024: Trendit, vinkit ja parhaat käytännöt menestykseen

Snapchat-markkinointi 2024: Trendit ja vinkit

Mikä on lisätty todellisuus (AR), miksi se on tarpeellinen ja mitä tuloksia se tuo? Kaikki, mitä sinun tulisi tietää

Mikä on lisätty todellisuus (AR) ja miten se parantaa markkinointiasi?

Digitaalisen markkinoinnin perusteet

Usein kysytyt kysymykset (FAQs) digitaalisesta markkinoinnista

Mitä ovat sisältömarkkinoinnin parhaat käytännöt?

Sisältömarkkinointi, miksi sitä tarvitaan ja mitä tuloksia se tuo?

Aloitetaan keskustelu yrityksesi tavoitteista

“To navigate the digital landscape successfully, you need a compass, and we are the guiding North Star”

Artem Verlin

CEO Digitune